Waterdoop

geplaatst in: Waterdoop, Welkom | 0

Doop in water

De doop in water gaat hand in hand met je bekering. Door deze handeling wordt je ‘begraven’ net als Jezus en sta je ook weer op uit de dood, net als Jezus. Je gaat volledig onder in water. We worden hierdoor ‘bekleed met Christus’ (Galaten 3:27). Het stelt ons in staat om, net als Christus, een leven vrij van zonde te leiden  (Romeinen 6:3-4; 1 Petrus 3:21). Het is erg belangrijk om je te laten dopen als je je bekeerd hebt. Door de bekering ontvang je vergeving. De doop maakt het mogelijk om een heilig en zuiver leven te leiden, vrij van zonde.

Waar kan ik gedoopt worden?

Je kunt overal gedoopt worden. In een kerk, maar ook in een badkuip of rivier. Wil je graag gedoopt worden, maar ken je niemand die je zou kunnen dopen? Neem dan contact met ons op: info@devrijediscipelen.net

Is de doop belangrijk voor mijn redding?

In de Bijbel zien we dat doop onlosmakelijk verbonden is met het christen-zijn. In Handelingen 2 zien we hoe Petrus een toespraak houdt voor een menigte. Veel mensen begrijpen dat Petrus de waarheid spreekt en reageren met: “Wat moeten we doen?”. Petrus zegt: “Keer je af van je huidige leven en laat je dopen“. Alle mensen die de woorden van Petrus aanvaarden, lieten zich dopen.

In Markus 16:16 zegt Jezus: “Wie gelooft en gedoopt is zal worden gered, maar wie niet gelooft zal worden veroordeeld.”. Ook hier zie je dat geloven en doop bij elkaar horen en door Jezus verbonden worden aan redding.

In deze tijd worden bekering en doop als afzonderlijke stappen gezien, waar soms vele jaren tussen kunnen zitten. In de Bijbel komt dit niet voor en zien we het altijd hand in hand gaan.

Om dit goed te begrijpen, moet je weten waarvan je gered bent. Jezus kwam om ons te redden van onze zonden. Onze zonden leiden tot de dood en tot veroordeling (de hel). Om vrij te zijn van zonden, moet Jezus Christus een deel worden van ons. We moeten ons als het ware ‘aankleden’ met Jezus. Dat is precies wat de doop doet. Daarom moet je gedoopt worden, om gered te worden van je zonden.

Torben Sondergaard gaat hier op in in les 7 van The Pioneer School:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.