Natalie Laaraj

MuisBeste broeders en zusters,

Ik ben Natalie Laaraj. Een hele tijd in mijn leven ben ik op zoek geweest naar liefde. Gezocht en gezocht in alle hoeken en gaten. Nu heb ik geleerd, hoe harder ik zocht zonder te kijken kon ik onmogelijk zien wat ik wou vinden. Vele dingen zijn er op mijn pad gekomen en heb vele dingen gedaan die andere verdriet hebben gedaan. Al heel jong besefte ik dat mensen anders deden dan dat ze zeiden en weer anders spraken dan zij deden. Deze wijsheid heb ik gekregen door de vele dingen die ik mee maakte op jonge leeftijd. Ben op gevoed met een andere religie. Mij is geleerd dat God Barmhartig, Vergevingsgezind en Liefdevol is. Hij is Rechtvaardig. Als wij deze wijsheid hadden waarom waren we dan niet aardig voor elkaar. Waarom zag ik dat vele bezig waren met het oordelen en veroordelen van anderen. Waarom wilde velen meer hebben dan een ander. Waar is de Liefde van God. Op mijn 18de had ik voor mij zelf besloten om mij zelf niet te bestempelen met religie. Zonder ouders, familie of vrienden ging mijn reis verder. En mijn gedachtes waren als volgt: Als God mij gemaakt heeft dan weet Hij wie ik ben. Als God  mij kent dan zal Hij weten dat ik mijn uiterste best doe om een goed mens te zijn. Als ik dood ga kan alleen Hij in mijn hart kijken en weten wie ik ben en wat ik gedaan heb. Zo heb ik een lange tijd geleefd. Met vallen en op staan. In de afgelopen twee jaar zijn er vele mensen op mijn pad gekomen. Leerlingen van de Here Jezus Christus. Natuurlijk kende ik de verhalen van Adam en Eva, Noach, Mozes en een gedeelte van Jezus. Dit had ik al geleerd in mijn jonge jaren. Ik begon steeds meer te zien i.p.v te kijken. Mijn gevoelens werden anders. Ik begon te voelen. Ik zei wel eens, kon ik maar op nieuw beginnen. Dat het verleden er niet meer toe zou doen. Dat ik alles kon afsluiten. Het enorme verlangen naar rust en liefde. Door het idee dat er iemand was die dat allemaal weg kon nemen en mij die rust en liefde kon geven was beangstigend. Ook al wist ik van binnen, mijn gevoel, dat ik op de juiste weg was. Op avond/nacht had ik een droom. Ik zag een klein meisje en ik hield haar vast aan beide armen en ik schreeuwde "ga weg in de naam van Jezus Christus, ga weg in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige geest, ga weg, ga weg. Ik werd wakker van het geluid dat ik uitschreeuwde, het was niet mijn stem maar het geluid kwam uit mijn mond. Vol angst belde ik mijn broeder, kom alsjeblieft, ik was overstuur en heel erg bang. Het gevoel in mijn lichaam was zo hevig. Het gevoel in mijn mond van het schreeuwen was er nog steeds. Toen mijn broeder er was hebben we gebeden. Ik was namelijk bang dat het kwade met mij bezig was. We hebben opwekkingsliederen geluisterd. Nu weet ik wat die droom betekende: de Heer riep mij. Een schreeuw om verlossing. Het gevecht tussen toen en nu heb ik overwonnen.

Ik hoorde de Heer. Op een dinsdag heb ik samen met een tweetal broeders en een zuster een lang gesprek gehad. Heb openlijk verklaard dat de Here Jezus mijn verlosser is. We  hadden  het over dat ik ooit gedoopt wilde worden. Die zelfde avond vroeg ik mijn broeder die nog bij mij was of hij mijn zoontje de volgende ochtend naar school wilde brengen. Ik had geen reden om dit vragen en toch mijn broeder zei dat het goed was. De volgende ochtend bracht mijn broeder zoon lief naar school. Ik lag op de bank en was een filmpje aan het kijken op Youtube. Het was een filmpje  de doop. In dit filmpje sprak een man en hij zei daar in, als je gedoopt wil worden en dat gevoel heb stel het dan niet uit, doe het vandaag. Ik werd emotioneel en dacht ja inderdaad vandaag. Niet morgen, niet over een week maar vandaag. Wat houdt mij nog tegen om op nieuw te beginnen. De doop betekent immers dat je het oude achter je laat en op nieuw begint samen met de Here Jezus. Mijn gevoel gaf aan een telefoon nummer te bellen op de Nederlandse site van de Laatste Reformatie. Ik vond een telefoonnummer van mensen hier in Nederland. Ik belde en legde vol emotie en nog steeds behoorlijk overmand met gevoelens uit dat ik vandaag gedoopt wilde worden. Nu was het heel glad buiten en waren de omstandigheden er niet naar voor hen om te rijden, nog voor mij om te reizen. Dit omdat ik mijn kleine vent ook van school moest halen om twee uur. Ze vertelde mij dat ze mij terug zou bellen. Ik belde mijn beste vriend tevens broeder vol in emotie op en vroeg of hij direct kon komen. Ik kon niet uitleggen aan de telefoon wat er met mij gebeurde. Hij kwam direct en vertelde hem dat ik gedoopte wilde worden  en wel vandaag. Beneden had ik nog een zwembad staan. Ik wist dat mijn broeder mij ook kon dopen maar mijn gevoel stuurde mij een andere kant op. Na veel contact te hebben gehad met broeders en zusters om mijn roeping van die dag in vervulling te laten gaan had ik nog steeds geen duidelijkheid. Mijn gevoel gaf aan dat ik geduld moest hebben. Eindelijk kreeg ik dat telefoontje van de mensen die ik in de ochtend had gebeld. Ze hadden een broeder gevonden die ik kon bellen. Een broeder uit Kleve. Na met hem te hebben gesproken over de telefoon zou hij naar mij toe komen die avond. We hebben het zwembad midden in mijn huiskamer gezet. Na een gesprekje heeft mijn broeder uit Kleve mij gedoopt.

De aanhouder wint!
Niet morgen, niet over een week maar vandaag! Ik werd geroepen, ik luisterde, ik voelde. De Heer heeft mij gegeven, dat wat ik al die tijd zocht. Rust en Liefde. Ik ben een geliefd kind van God.

Ik ben Thuis.

 

Natalie Laaraj Water Doop

Natalie Laaraj
Volgen Natalie Laaraj:

Natalie Laaraj
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.