Het eerste wonder van het kruis

geplaatst in: blog, Nieuws, Vrij Zijn, Welkom | 0

VERGEVING

Broeders en zusters,

Graag wil ik met jullie een beeld delen dat ik een tijd geleden heb gekregen. Ik was een serie aan het kijken en keek naar de kruisiging van Jezus. Het beeld veranderde, ik zag mij zelf op het kruis liggen. Mijn polsen vastgebonden met touw en ik voelde de punt van de spijker in mijn hand palm.

Ik was me er van bewust dat dit eigenlijk de straf was die ik verdiende. Ik accepteerde het. Toen zag ik Jezus naast me staan en hij maakte een wuivende beweging, als of Hij zeggen wou: kom er maar af, ik ga voor jou in de plaats. Ik antwoordde: Maar Heer, U heeft niet gedaan wat ik heb gedaan, U verdient dit niet…. Heer ik…..

Hij wuifde weer, als of Hij zei: Je hoeft niks uit te leggen, ik weet alles al, het is goed! Ik kwam van het kruis af en Jezus ging voor mij in de plaats liggen.

Dit alles was zo intens. Zo persoonlijk. Ik kwam tot het besef wat Hij voor mij had gedaan. Niet alleen dat Jezus dit voor mij had gedaan maar voor iedereen om mij heen,. gelovig of niet gelovig. Jezus heeft voor iedereen de beker leeg gedronken. Hij legde op mijn hart hoe te kijken naar anderen.

De Heer liet mij zien hoe wij naar elkaar kijken en hoe Hij wil dat we naar elkaar kijken.

Laten we naar elkaar kijken zoals de beker leeg is. Het is niet de buitenkant van de beker die schoon gewassen is maar de binnen kant.

God is trouw. Hij heeft u geroepen om samen een te zijn met zijn Zoon, onze Here Jezus Christus. Maar broeders en zusters, in de naam van de Here Jezus Christus, smeek ik u eensgezind te zijn. Maak het met elkaar in orde, zodat u weer een van hart en ziel bent.

Want God, die gezegd heeft: Laat er licht in de duisternis zijn, heeft in de duisternis van onze harten geschenen en ons doen inzien dat zijn heerlijke glans van Jezus Christus afstraalt. Maar deze kostbare schat hebben wij in kwetsbaar aardewerk, ons lichaam. Iedereen kan zien dat de buitengewone kracht in ons niet van onszelf is, maar van God

De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots, zij kwetst niet, is niet egoïstisch en voelt zich nooit beledigd, zij neemt niemand iets kwalijk, zij is niet blij met onrecht maar juist met de waarheid.

Bekijk de filmpje nu en hou de beker met twee handen vast en bedenk wat Jezus heeft doorgemaakt om deze beker te drinken.

Reacties zijn gesloten.